Ελληνική Πρωτοπορία


ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Clusters & Δίκτυα Κοινωνικής Οικονομίας

Συγγραφέας: Ιωάννης Νασιούλας

Πρόλογος: Cristina Barna

Έκδοση: 2013/2017

Μέγεθος: A5

Σελίδες: 153

ISBN: 978-618-80232-1-5

Τιμή: 15,90 ευρώ (Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Κοινωνικές Επιχειρήσεις - Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

2η Έκδοση με αναλυτική παρουσίαση του νέου Νόμου 4430/2016 για την Κοινωνική Οικονομία

Μια φρέσκια επιστημονική ματιά στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των κοινωνικών επιχειρήσεων. Βασισμένο στην πιο σύγχρονη βιβλιογραφία, το έργο αυτό αναπτύσσει το σύνολο των θεωρητικών, νομικών, τεχνικών, φορολογικών και πρακτικών θεμάτων που αφορούν στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική.
• Ανασκοπεί την θεωρία των κοινωνικών επιχειρήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Εκθέτει τη συγκρότηση, την εσωτερική λειτουργία και την καθοριστική σημασία που έχουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" (Social Business Initiative), για τη διαμόρφωση του θεσμικού και χρηματοδοτικού μηχανισμού της Κοινωνικής Οικονομίας.
• Αναλύει βήμα-προς-βήμα τη νομική και φορολογική βάση που διέπει τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του νέου Νόμου 4430/2016 και προσφέρει έναν λεπτομερειακό οδηγό από τη φάση της σύλληψης της αρχικής ιδέας, το στάδιο της σύνταξης του Καταστατικού, τη σύνταξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, ως τις διαδικασίες ίδρυσης, καθώς και τις προοπτικές χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Ένα έργο με μεγάλη αξία για τον ακαδημαϊκό ερευνητή, τον πολιτικό, το δημοσιογράφο και το σύγχρονο κοινωνικό και καινοτόμο επιχειρηματία.

Λέξεις – κλειδιά: Κοινωνικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί, Clusters, Δίκτυα, Κοινωνική Οικονομία, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΚΟΙΣΠΕ, Κοινωνική Καινοτομία, Social Business Initiative, GECES, Group of Experts on Social Entrepreneurship,, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νόμος 4430/2016

Του Ιωάννη ΝΑΣΙΟΥΛΑ
Προλογίζει η Cristina BARNA
Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας, 2013, 2017
ISBN: 978-618-80232-1-5
Σελίδες: 153

Οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία στο Facebook!Τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο:

grecobooks