Ελληνική Πρωτοπορία


ΔΟΡΥΛΑΙΟΝ-ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ 1921

Αναμνήσεις και επίσημα έγγραφα από την Μικρασιατική Εκστρατεία

Πρώτη Έκδοση: 1928

Έκδοση: 2018

Μέγεθος: A5

Σελίδες: 428

ISBN:978-618-5383-08-4

Τιμή: 18,90 ευρώ (Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Δορύλαιον-Σαγγάριος 1921

Αποκλειστικά διαθέσιμο στο www.grecobooks.com

Το πλήρες κείμενο από το πρωτότυπο

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Υποστρατήγου Πρίγκηπος Ανδρέα, που απεκρύβη, αποσιωπήθηκε και λογοκρίθηκε για χρόνια και εκδόθηκε εκτός Ελλάδος για πρώτη φορά το 1928. Προσωπικές μαρτυρίες από την πρώτη γραμμή των μαχών και επίσημα έγγραφα για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του θέρους του 1921: η ένωση των ελληνικών δυνάμεων στην Κιουτάχεια, η κατάληψη του Εσκί Σεχίρ, η διάβαση του Σαγγαρίου ποταμού, η πορεία διαμέσου της Αλμυρής Ερήμου και η προέλαση προς την Άγκυρα.  

Ο Πρίγκηπας Ανδρέας, Αρχηγός του Β’ Σώματος Στρατού, ηγήθηκε του ενός τρίτου της δυνάμεως της Ελληνικής Στρατιάς κατά τις νικηφόρες μάχες του Μικρασιατικού Έπους. Με την πολύτιμη μαρτυρία του, φέρει στο φως άγνωστα περιστατικά που αναδεικνύουν θεμελιακά λανθασμένες εκτιμήσεις και ανεπάρκειες στην στρατιωτική διοίκηση, καταδικαστικές για τον Αρχιστράτηγο Παπούλα και τον Συνταγματάρχη Σαρηγιάννη.  

Ταυτόχρονα, ξεδιπλώνει την δηλητηριώδη και προδοτική υπόσκαψη της εθνικής προσπάθειας από άφρονες στρατιωτικούς περί τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με πρωταίτιους τους Πλαστήρα και Γονατά, που συνήργησαν στην τελική κατάρρευση του μετώπου το 1922 και πέτυχαν αυτή να χρεωθεί αδίκως στους ηγέτες της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο τον Α’.  

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει πλήθος σπάνιων φωτογραφιών, καθώς και επεξηγηματικούς χάρτες.  

ΔΟΡΥΛΑΙΟΝ-ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ 1921. Αναμνήσεις και επίσημα έγγραφα από την Μικρασιατική Εκστρατεία. Πρίγκηπας Ανδρέας των Ελλήνων. Πρώτη Έκδοση: 1928. Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία, 2018. Σελ. 428. ISBN: 978-618-5383-08-4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   

  • ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ 
  • ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ 
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ A' (10 Ιουνίου -10 Ιουλίου) 
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β’ (10-31 ΙΟΥΛΙΟΥ) 
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Γ’ (1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) 
  • ΕΠΙΛΟΓΟΣ 
  • ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
  • Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ 

Οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοπορία στο Facebook!Τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο:

grecobooks